top of page

KAPELL

SPRAYHOOD
Coastal Navigation Sailing Course

Vi har maillar till ett flertal av de vanligaste segelbåtarna. Saknas mall till just din båt behöver vi malla på plats. Mallning utförs inom Stor-Stockholm och mot kostnad. Vi behöver jämföra dina befintliga bågar mot vår mall om du endast vill köpa ett färdigsytt kapell utan bågar. Tyvärr finns det sällan  någon "standardmodell" till varje båttyp då varje kapellmakare skapar sin egen modell. Säkrast är att allstå att köpa sitt nya kapell komplett med bågar.

SITTBRUNNSTÄLT
Albin-Cumulus-002 KM.jpg
Bild 479.jpg

Genom att komplettera din befintliga sprayhood med ett sittbrunnstält förlänger du båtsäsongen och dessutom mer utrymme ombord. Vi bygger våra tält utifrån en 3-delad akterbåge som står i nedfällda årklyckebeslag. Dessa beslag fästs i nedborrade hål skrovet.Din aktre sprayhoodbåge utgör tältets framkant. Inga fler bågar behövs vilket gör insteget från sidorna mycket enklare än med fällbara bågar. Eftersom framkanten överlappar sprayhooden behövs ingen dragkedja där. Istället spänner man hela tältet med 2st spännband tills det blir sträckt och snyggt.

Som standard levereras tälten med en upprullningsbar akterruta med siktruta och upprullningsbara sidoluckor. Sidorutor kan beställas mot extra kostnad om så önskas. Eftersom det kan vara vara ett långt avstånd mellan sprayhooden och tältets akterbåga , har vi en påsydd förstärkning mitt emellan dessa. I denna kopplar man fallet eller annan lina vid kraftigt regn för att undvika en vattensjö på taket. Genom  vår konstruktion med enbart en båge  blir våra tält enkla att att snabbt sätta upp och att ta ned.

SEGELKAPELL / LAZY BAG
segelkapell_2 KM.jpg

Vi tillverkar traditionella storsegelkapell och lazy bag

Motorbåtskapell_KM.jpg
MOTORBÅTSKAPELL

Vi har inga färdiga mallar när det gäller motorbåtskapell.Därför behöver vi malla båten mot kostnad. Vi har även tillgång till mallningsbryggor. Efter vi mallat ditt kapell tillverkar vi det och du hämtar kapellet hos oss. 

bottom of page